Swish lanserar betaltjänst för e-handeln

Betaltjänsten Swish dominerar hos egenföretagarna och hos allmänheten tack vare sin enkla lösning, allt du behöver är ett kontokort och ett mobilnummer som du kopplar till kontot och så använder man bara mottagarens mobilnummer när man vill föra över pengar via Swish-appen – och nu har betaltjänstens grundar valt att sikta in sig på e-handeln också genom att skapa en ny betalfunktion.

Tidigare har vimobiltelefon hand tipsat om hur lönsamt det kan vara att ge sig in i e-handelsbranschen och hur man gör detta på bästa sätt. Något som nu kan räknas som ytterligare en anledning är att betaltjänsten Swish nyligen berättade att man kommer att skapa en ny sorts betalfunktion som ska fungera i e-handeln istället för de faktura- och internetbetalningsalternativ som redan finns tillgängligt. För tidningen InternetWorld berättar affärsutvecklaren Anders Edlund som också är Nordeas representant på Swish att just e-handel är nästa steg för företaget att ta. Idag används tjänsten Swish av närmare 4 miljoner aktiva användare och har därmed kommit att bli den populäraste mobilbetalningsfunktionen i Sverige.

Vad innebär detta?

För konsumenten innebär denna lansering en möjlighet att kunna shoppa även på internet med hjälp av sin mobiltelefon vilket företaget Swish hoppas på kommer göra att man nu kan börja konkurrera med jättarna Klarna och Paypal som i dagsläget är störst på området. Till tidningen säger Edlund även att han tror att Swish kommer bli en spelare att räkna med, speciellt som företagen som väljer att använda tjänsten inte kommer behöva köpa in nya programvaror då man valt att endast bygga hela den nya betallösningen på standardiserade tekniker för e-handel – allt de behöver göra är att kunna anpassa sig för att på så vis kunna anropa Swish API. Smart för både konsumenter och företag med andra ord.

Scroll to top