Molnbaserade växelsystem allt vanligare

Att allt fler väljer molnbaserade IT-lösningar är en konsekvens av den stenhårda konkurrensen och de tuffare kraven från konsumenterna. Dessutom försvinner marknätet och då är det många som passar på att modernisera sitt telenät, eftersom det är ett effektivt sätt att öka effektiviteten. Konsumenterna förväntar sig snabb service, smidig kommunikation och övergriplig information. Allt detta skapar en dynamik som blir en enorm konkurrensfördel mot de som behåller ”marknät” eller mer manuella lösningar. 

I princip alla företag strävar efter ökad produktion till färre kostnader, vilket gör att många idag ser många effektiviseringsmöjligheter med ”artificiell intelligence”, effektiv dataöverföring och molnbaserad telefonväxel. Här finns det nämligen goda förutsättningar för att öka effektiviteten och i slutändan, minska på administrationen. Eftersom många fortfarande är obekanta med moln och API-lösningar kan det vara klokt att välja ett företag som erbjuder den typen av skräddarsydda lösningar. Det gör att det blir underhållsfritt för dig och ditt team och ni kan koncentrera er på det ni tycker är roligast.

Molnet är säkrare

Det är inte sällan vi läser om telefonstörningar i det gamla vanliga marknätet. I Sollefteå hände det nyligen att stora delar slogs ut, och eftersom marknätet klipps av är det inte längre någon idé att inte uppdatera sin telefonservice. Även det gamla TV-nätet förekommer det stora lösningar eftersom det digitala nätet anses vara det man kommer använda sig av i framtiden. Det finns en hel del fördelar med molnbaserad växel:

  • Det är mobilt, vilket innebär att all information finns sparat i ett moln som du kan nå var och när du vill
  • Allt på ett och samma ställe
  • Du kan dela kontaktinformation med dina kollegor
  • Det är stöldsäkrare, eftersom allt är sparat

Skulle din företagstelefon försvinna skulle du till exempel inte behöva oroa dig för att kontaktinformationen försvinner med enheten. Istället finns allting sparat åt dig och du kan komma åt informationen från en helt annan enhet. Dessutom är det lättare att göra överlämningar och förenklar också vardagliga arbetsrelaterade problem som exempelvis när någon vabbar eller är sjukskriven. Det är enklare för kollegorna att rodda dina ansvarsområden om allting finns sparat i snygg struktur i ett moln.

Scroll to top