Mobil e-handel

Något som blivit allt mer populärt på nätet är e-handeln som lockar fler och fler konsumenter – men hur gör man egentligen för att skapa en lyckad e-handel? Mobilanpassar sajten.

Ett tips för den som vill ge sig in i e-handdelsbranschen är att spana in e-handel Starweb som erbjuder lösningar som lämpar sig både för mobil, surfplatta och webb – för mobil e-handel är e-handelns framtid. Enligt tidningen Internetworlds e-handelsspecialist så kommer de smarta telefonerna snart vara den viktigaste plattformen för hela e-handelsbranschen inom så kort tid som tre år och de onlineshoppar som inte mobilanpassar sina sajter kommer att bli de stora förlorarna. Enligt tidningen var det nästan hälften av svenskarna som sökt efter varor på just mobilen under 2014 och en dryg tredjedel av svenskarna har även mottagit erbjudanden från butiker till sina mobiler.

E-handel skapar jobb

”Branschen växer årligen med kring 15 procent, beräknas fortsätta den utvecklingen kommande fem år.” läs mer här hos Göteborgs-Posten.

Citatet ovan kommer från Göteborgs-Posten där man bland annat skriver om hur e-handeln skriker efter kunnigt folk och det är just IT-kompetenser som saknas. För sanningen är att konsumenternas användning av den mobila plattformen blir allt vanligare samtidigt som e-handlarna själva ligger efter med sin anpassning av sina sajter. Till exempel skriver SvD att hela 54 procent av svenska folket i fjol surfade via mobilen eller surfplattan men att endast var tionde gjorde sina inköp via dessa. Anledningen till uppges vara just att det bara är en liten del av näthandlarna som faktiskt mobilanpassat sina e-butiker – trots att mobilen pekas ut som e-handelsbranschens viktigaste framtidstrender. Så återigen, den som funderar på att ge sig in i denna bransch bör verkligen hålla i minnet att man bör mobilanpassa sajten, om inget annat för att sno över kunder från konkurrenter som ännu inte tagit steget framåt i sin utveckling!

e-handel kundvagn dator

Scroll to top