E-handel och bra lagerlösningar

Vill du starta en e-handel behöver du ett affärskoncept, och om det går bra behöver du sannolikt ett bra lagersystem. Men vad tänker du kring fri frakt egentligen?

Har du ett eget företag som verkar på nätet, till exempel en butik online? Då är det vettigt att ha lagerhyllor från RMS Lagerinredningar i ditt lager med varor. Det ska gå enkelt att hitta rätt produkt och enkelt att skicka iväg, med andra ord, effektivt för leveranser, inköp och utskick. Med rätt lagerinredning blir det så.

Fri frakt inom näthandel?

En jätte inom handel på nätet i stället för i fysiska butiker är ingen annan än Zalando. De har bland annat gjort sig kända på ett enormt urval av kläder och skor samt accessoarer, men även deras helt gratis frakt. Men, nyligen gjorde företaget vissa ändringar i sin leveransmodell och många undrar nu om det är ett första tecken på att den där villkorslösa, fria frakten nu är på väg bort. Det kan även ligga i tiden att ta betalt för frakt, eftersom det är en miljöbov med dessa konstanta leveranser och återskick via lastbilar. Nu har Zalando infört ett minsta ordervärde för fri frakt i Italien, och det är säkerligen en tidsfråga innan även denna når Sverige. Det är ett sätt att för företaget nå lönsamhet även på de kunder som köper väldigt lite.

I Veckans Affärer går det att läsa om hur branschkollegor och konkurrenter till Zalando redan har ett minsta ordervärde för fri frakt, som till exempel Boozt. Några som däremot driver frågan om fri frakt hårt är den största konkurrenten av dem alla, nämligen Amazon.

I Dagens handel går det att läsa om hur vissa är oroliga för att näthandeln orsakar trängsel i städerna med budbilar som ska fram lite överallt, hela tiden i princip. Men en ny forskningsstudie visar att det faktiskt inte är budbilarna som är boven till den trängsel många upplever i urbana miljöer. De som i stället trafikerar vägar och gränder är servicefordon, tillhörandes hantverkare, fastighetstjänster, städning och liknande. Bilar som kan stå parkerade i flera timmar, till skillnad från just budbilar.

Scroll to top